Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.. Ο ΠΑΓΕΩΡΓΌΠΟΥΛΟΣ, από αθλητής ακόμα ήταν πάντα αγαπητός στο Πανελλήνιο... Σήμερα σέρνεται στα δικαστήρια... Δεν είναι εικόνα που αρέσει... Η γυναίκα του υπεραμύνεται της αθωότητάς του... Ας μην αποκλείσουμε την εκδοχή της... Πάντως η αλήθεια είναι μία: Ο Βασίλης είναι πια ένας ζωντανός νεκρός... Τον φάγανε, καραγκιόζηδες τύπου Μπουτάρη; ΄Η μήπως όντως έκανε τις λαμογιές που του αποδίδονται; Η ιστορία θα έχει συνέχεια!

ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ! ΞΕΣΠΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 12ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν τραγική. Δεν γίνεται να βάζεις έναν αθώο άνθρωπο 12 χρόνια στην φυλακή».
Αυτά ανάφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο zougla.gr, η σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη.

Η κυρία Παπαγεωργοπούλου, αναφερόμενη στην σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για συνέργεια στην υπεξαίρεση μαμούθ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ψελλίζει με τρεμάμενη φωνή ότι προσδοκούσε από την Δικαιοσύνη να αφήσει τον άντρα της ελεύθερο.

Μάλιστα, στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται με δεδομένο το γεγονός ότι σήμερα έσπασε η ποινή ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στον πρώην δήμαρχο, εκείνη τονίζει ότι «όσο λάθος ήταν η πρώτη απόφαση, είναι και η δεύτερη».

«Ο άντρας μου είναι αθώος. Δεν είμαι ευχαριστημένη με την απόφαση του δικαστηρίου. Όσο λάθος ήταν η πρώτη απόφαση, άλλο τόσο και μεγαλύτερο ήταν αυτή. Περιμέναμε να κριθεί αθώος. Είμαι συγκλονισμένη» σημειώνει χωρίς να θέλει να επεκταθεί περαιτέρω. 

Είμαι εξιλαστήριο θύμα
Ο Παπαγεωργόπουλος στο δικαστήριο
Ο Παπαγεωργόπουλος στο δικαστήριο
Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέσω χειρόγραφης δήλωσής που έδωσε στηδημοσιότητα λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκανε λόγο για απόφαση σκοπιμότητας.

Δήλωσε δε ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και παρακάλεσε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν το φάκελο της υπόθεσής του και να ενημερωθούν για τον τρόπο που, όπως λέει, σπιλώθηκε το όνομά του, επετεύχθη ο εξωραϊσμός του από την πολιτική ζωή του τόπου, και οδηγήθηκε στη φυλακή  «χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον του κατηγορητηρίου».

«Στη φυλακή μέσα από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη, τη νεολαία, απολύτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα. Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του και εκφράζει την ελπίδα ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη του οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας. Ο τέως δήμαρχος ευχαριστεί τέλος όσους τον στήριξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.



Οι ποινές

Η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης έπεσε σήμερα με την καταδίκη των Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές κάθειρξης 12 ετών στον Β. Παπαγεωργόπουλο, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό το προτέρου έντιμου βίου, 13 ετών στον Μ. Λεμούσια και 18 ετών στον Π. Σαξώνη.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Είναι λάθος, κ.πρόεδρε!». Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, ο Α. Κούγιας, στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά λέγοντας «Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω», τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Αυτό έχει κριθεί» και τον Μ. Λεμούσια να προσθέτει: «Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ».

Για τους Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Αναμένεται η απόφαση για τις ποινές των κατηγορούμενων.

H εισαγγελική πρόταση και η πρωτόδικη απόφαση
Η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει ότι σπάει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών από τον Φεβρουάριο του 2013.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της έδρας Παναγιώτης Κατσιρούμπας, έπειτα από 15νθήμερη διάσκεψη, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Νάιντου.

Επίσης, η έδρα αποφάσισε την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση -μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην υπεξαίρεση- και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος). Και στην περίπτωση του κ. Λεμούσια σπάει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Αντίθετα, ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις για τις οποίες
  καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό, δηλαδή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τον νόμο 1608), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και πλαστογραφία (πλημμέλημα). Ως εκ τούτου, για τον κ. Σαξώνη διατηρείται η ποινή των ισοβίων.

Επίσης, για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, τον Θωμά Γκόλα και τον Γιώργο Γκαϊδατζή, η έδρα αποφάσισε να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, πράξη για την οποία κηρύχθηκαν ένοχοι κατά το πρωτόδικο δικαστήριο. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου