Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΜΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Κόμμα Ελλήνων Καθηγητών - θα σας ψηφίσουμε
εκτύπωση  

Σεβαστοί κ. Καθηγητές, Όταν σε μιά χώρα δέκα εκατομμυρίων οι δίκαιοι και τίμιοι πολίτες είναι ένα ασήμαντο ποσοστό, αφού οι πολλοί είναι γνήσιοι απόγονοι κλεφτών από την οθωμανική κατοχή, (τα πράγματα αυτό αποδεικνύουν και όμως εθελοτυφλούμε), τότες δικαιούμαστε να δηλώσουμε ή μάλλον να εφεύρομε την ονομασία της νόσου από την οποία πάσχομε και αυτή θάπρεπε να λέγεται Νόσος οθωμανικής νοοτροπίας.
Ομιλείς, κ. Λιανέ, για εφαρμογή των νόμων, για καταστολή, άρα πρέπει να έχομε φύλακες με υγιή νοοτροπία και βουλητικόν. Πού θα τους βρούμε και πόσους θα χρειαστούμε για να εφαρμοστούν οι νόμοι απέναντι στο πλήθος των παρανομούντων; Δεν λύνεται λοιπόν μακροχρόνια το πρόβλημα με καταστολή ή εφεύρεση νέων νόμων, είναι θέμα απλής αριθμητικής και όχι ανώτερων μαθηματικών.
Η λύση λέγεται Ελληνική Παιδεία, που προυποθέτει Ελληνική Πολιτεία, που δυστυχώς δεν την έχομε. Παραδοθήκαμε προ αιώνων και απεμπολήσαμε το Ελληνικό πνεύμα υπέρ της χριστιανικής θρησκοληψίας, που δεν μας οδηγεί σε κανένα ορατό και επίγειο παράδεισο, αλλά όπως όλες οι θρησκείες στην μισαλλοδοξία και μισαλληλία. Έχετε όμως και Εσείς ισόποση ευθύνη με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αυτοί διότι συχνά ασεβούν και ενεργητικά υποσκάπτουν τον Νόμο και Εσείς διότι λησμονείτε το αληθινό έργο Σας.
Αποτύχατε να διδάξετε την υγιή Ελληνική Νοοτροπία, που είναι σαφώς το δικό σας κοινωνικό έργο, ανεξάρτητα από την ειδικότητά σας στο Πανεπιστήμιο. Είσαστε οι πνευματικοί άρχοντες και θάπρεπε να διδάσκετε συνεχώς το Ήθος και τις Αρετές, όπως μας τα παρέδωσαν ο Αριστοτέλης και οι Άλλοι και να δημιουργείτε υγιείς πολίτες με την χρήση του ορθού Λόγου.
Οι αρχαίοι είχαν την αιδώ, εμείς μόνον την υποκρισία. Αφορισμοί και ευχολόγια τώρα πιά δεν βοηθούν. Πώς μπορέσαμε και προδόσαμε τόσον ένδοξους και Μεγάλους προγόνους; Πώς θα αναστήσομε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα; Ο ποιητής το αποκαλεί αθάνατο και φεύ ώ Ελλάς, όλοι Εσείς σιγείτε. Αφυπνιστείτε, ανακτήσετε τους Έλληνες μέσα Σας και ιδρύσετε κόμμα καινόν, ένα Κόμμα Καθηγητών...
Θα Σας επιλέξομε. Μα τον χήνα, όπως έλεγε και ο άγιος Σωκράτης, υποψιάζομαι πως θα το κάμουν απαξάπαντες...


Νικόλαος Μιχάκης


Η Μαφία των “καθηγητών”, η μεγάλη πληγή των Πανεπιστημίων!

Oct 14, 2012Κανένα σχόλιο
Το «καθηγητικό κατεστημένο» πληγή για τα Πανεπιστήμια. Διαβάστε πως καθηγητές και κόμματα κρατούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε εκπαιδευτικό μεσαίωνα…
Οι αποκαλύψεις μας για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας δεν έχουν τελειωμό και μετά τις ευθύνες που διαχρονικά έχει η Πολιτεία και σας παρουσιάσαμε προχθες, έφτασε η ώρα να ανοίξουμε το κεφάλαιο “καθηγητές”.
Ο ρόλος του διδακτικού προσωπικού στα ελληνικά Πανεπιστήμια ήταν πάντοτε υπό αμφισβήτηση καθώς ελάχιστοι μπορούσαν να εξηγήσουν πως γίνεται να υπάρχουν εξαίρετοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό ενώ ολόκληρα Ιδρύματα και Τμήματα να διοικούνται από Καθηγητές με ελάχιστες δημοσιεύσεις και μηδενική διεθνή αναγνώριση.
Το καθηγητικό κατεστημένο λοιπόν, κατάφερε να έχει μέσα στα Πανεπιστήμια άρρηκτες σχέσεις με τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της Μεταπολίτευσης ανεβάζοντας και κατεβάζοντας διοικήσεις και προωθώντας τα «δικά του παιδιά» ανάλογα το ίδρυμα και την εποχή.
Έχοντας όμως σχέσεις με το πολιτικό σύστημα, οι «κομματικοί» καθηγητές εξασφάλιζαν και ένα μεγάλο προνόμιο. Να δεσμεύουν με άνωθεν εντολές τη στάση των φοιτητικών παρατάξεων απέναντι σε ζητήματα που τους αφορούσαν. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και την «εξουσία» που τους έδινε η βαθμολόγηση γραπτών καθώς δεν είναι λίγοι οι συνδικαλιστές – φοιτητές που έκαναν χρόνια να πάρουν τα πτυχία τους εξ’ αιτίας εκδικητικών κοψιμάτων από καθηγητές που είχαν βρεθεί απέναντι τους σε κάποιο όργανο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας ομολόγησε άνθρωπος που ξέρει πράγματα γύρω από το χώρο της Παιδείας, πως σε εποχή που σε όλη τη χώρα γίνονταν καταλήψεις, ένα Τμήμα πανεπιστημίου «άνοιξε» με τη συνδρομή φοιτητικής παράταξης, ώστε να μπορέσει να εκλεγεί σε ανώτατη βαθμίδα πασίγνωστος Καθηγητής με έντονη πολιτική δράση τελευταία.
Για να τα λέμε βέβαια όλα, τέλος σ’αυτή τη σχέση αλληλεξάρτησης έβαλε η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007, όπου παρέκαμψε τις παρατάξεις αφήνοντας τους λόγο μόνο στα ζητήματα σπουδών που τους αφορούσαν.
Σήμερα, με τις φοιτητικές παρατάξεις εκτός διοίκησης των Πανεπιστημίων και των Τμημάτων, καλούνται τα ιδρύματα αλλά και το Υπουργείο Παιδείας να αποδείξουν πως κάτι έχει αλλάξει. Ο νέος Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος οφείλει να αποδείξει με τη διοίκηση που γίνεται επί των ημερών του, πως για όλα τα δεινά τόσων χρόνων έφταιγαν όντως οι φοιτητές. Διαφορετικά, θα επιβεβαιωθούν εκείνοι που έλεγαν πως οι φοιτητικές παρατάξεις απλά χρησιμοποιούνταν και εν τέλει στοχοποιήθηκαν από το καθηγητικό κατεστημένο προκειμένου συγκεκριμένα συμφέροντα διδασκόντων να συντηρούν τη δύναμη τους μέσα στα ιδρύματα επί δεκαετίες. 






ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ

Ενότητα , Ανάπτυξη, Πολιτισμός

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δυσχερής, ίσως η πιο δυσχερής μετά τον εμφύλιο. Το περίσσευμα κομματισμού και το έλλειμμα δημοκρατίας, το περίσσευμα κρατισμού και το έλλειμμα κράτους, το περίσσευμα διαφθοράς και το έλλειμμα εντιμότητας, το περίσσευμα εσωστρέφειας, χρεών και κατανάλωσης και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης, το περίσσευμα εκπαίδευσης και το έλλειμμα παιδείας, το περίσσευμα λαϊκισμού και δημαγωγίας και το έλλειμμα ενημέρωσης και υπευθυνότητας, μας οδήγησαν στη πορεία προς τη χρεωκοπία, προς την  οικονομική, τη κοινωνική και τη πολιτική κρίση και τη κρίση αξιών. Βρισκόμαστε πλέον εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους για τη χώρα και τον Ελληνισμό, δεδομένης και της αρνητικής δυναμικής που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Το παγκόσμιο σύστημα βρίσκεται σε οικονομική ανισορροπία με μία δυναμική πολλαπλών ανταγωνισμών και συγκρούσεων, όπως μεταξύ του χρηματικού κεφαλαίου και της πραγματικής οικονομίας, των χωρών, των οικονομιών και των νομισμάτων, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές συγκρούσεις, το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να διευρύνεται και μεγάλες κοινωνικές ομάδες να αποκλείονται ή να απειλούνται από περιθωριοποίηση.

Σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο, με λίγες εξαιρέσεις, υπάρχει έλλειμμα πολιτικών ηγεσιών, ήθους και αξιών, πολιτικής και θεσμών, με συνέπεια την αδυναμία ρύθμισης και ελέγχου της οικονομικής, κοινωνικής και της τεχνολογικής δυναμικής. Οι «αγορές», εκμεταλλευόμενες τις αδυναμίες των πολιτικών εξουσιών, συγκεντρώνουν τεράστια δύναμη και μπορούν να επιβάλλουν τους κανόνες του παιχνιδιού για το συμφέρον τους.

Στην ΕΕ εκτός από αυτά, υπάρχει το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας και των θεσμών ολοκλήρωσης, το έλλειμμα της ηγετικής ομάδας, μια υποβόσκουσα δυναμική σύγκρουσης συμφερόντων των χωρών-μελών, καθώς και το πρόβλημα μιας άκρως περιοριστικής και αδιέξοδης πολιτικής που επιβάλλεται κυρίως από τη Γερμανία. Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να εγκλωβιστεί συνολικά σε ύφεση μακράς διαρκείας, λόγω μιας επαπειλούμενης δυναμικής εξελίξεων που δύσκολα μπορεί να αναστραφεί, αν συνεχίσει να αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική κρίση στο Νότο με μοναδικό εργαλείο τις περικοπές, χωρίς ταυτόχρονη στήριξη πολιτικών ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με λάθος τρόπο. Η πολιτική ηγεσία εξακολουθεί να επικαλείται με μονομανία τις  περικοπές μισθών, συντάξεων και τα επαχθή φορολογικά μέτρα ως τα βασικά εργαλεία ανάκαμψης της οικονομίας και μείωσης των ελλειμμάτων. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία και η κοινωνία έχουν καθηλωθεί, αφού δεν ενασκούνται πολιτικές για την ανάπτυξη τους.  Οι διαρκείς αναθεωρήσεις προς τα κάτω, των προβλέψεων για το ΑΕΠ, η αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, οι συνεχείς μεταθέσεις της ανάκαμψης για το μέλλον και η διαρκής ύφεση για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνολικής αμφισβήτησης του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας. Νέα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εμφανίζονται ενώ άλλα έχουν ενταθεί, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η ανεξέλεγκτη δράση των κερδοσκόπων και η ιδεολογική σύγχυση. Μία νέα εποχή ανισοτήτων αναδύεται στη χώρα μας, μειώνονται οι δυνατότητες πρόσβασης των πολλών σε επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες, η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση κατακερματισμένη και τρομοκρατημένη, ενώ χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην εξαθλίωση. Οι ελπίδες ανάκαμψης με το υπάρχον πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης είναι, στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστες.

Σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες περίοδο, τα κόμματα συνεχίζουν να ερίζουν για την εξουσία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Δεν μπορούν να διαχειρισθούν τα οικονομικά προβλήματα, ούτε να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση των νέων μορφών αποκλεισμού. Εξακολουθούν να αδρανούν, να αποπροσανατολίζουν και να κωφεύουν προκλητικά στη λαϊκή κατακραυγή.

Η μόνη ελπίδα για την χώρα είναι η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης συντεταγμένα, από τους απλούς πολίτες της. Τους πολίτες που έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, το ήθος και τη θέληση να ανατρέψουν το αποτυχημένο πολιτικό κατεστημένο. Που έχουν το σθένος να αντιδράσουν στη κατάχρηση εξουσίας, στη καταστρατήγηση και ακύρωση του Συντάγματος, στη παραβίαση της  νομιμότητας από το κυβερνητικό κατεστημένο. Που έχουν το ήθος να  αντιταχθούν στη διαφθορά και στη διαπλοκή, στο αίσχος της κομματικής νομενκλατούρας, των κομματικών στρατών και των πελατειακών σχέσεων. Που έχουν τη θέληση και μπορούν να ανασυγκροτήσουν το σημερινό αδηφάγο κράτος και να εκριζώσουν τα παράσιτα που κατατρώγουν κάθε διαθέσιμο δημόσιο πόρο.

Δεν θα αναλωθούμε τώρα για να ψάξουμε τους φταίχτες. Όλοι τους γνωρίζουμε και είναι εύκολο να αποδειχθούν οι εγκληματικές ευθύνες τους όταν θα έρθει η ώρα.

Το σημαντικότερο αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι να υπάρξει μία στιβαρή κυβερνητική οντότητα με αποφασιστική ηγεσία,  από τους κατάλληλους ικανούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί, με γνώση και ορθολογισμό, με σθένος, συνεργασία, και υπευθυνότητα, να αναλάβουν τα ηνία αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας και νομιμότητας στη χώρα και την ανασυγκρότησή της. Να εργαστούν με ακεραιότητα, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, υπερταξικά,  χωρίς αλαζονεία, ανόητες γενικεύσεις ή απλοϊκές προσεγγίσεις, χωρίς φειδώ κόπων και χωρίς προσωπικές ατζέντες. Θα πρέπει να κινητοποιήσουν το μεγάλο πλήθος των ικανών συμπολιτών μας, των αδέκαστων κρατικών λειτουργών, των έμπειρων ηγετών από όλους τους χώρους, των δοκιμασμένων επιχειρηματιών, στελεχών, επαγγελματιών και επιστημόνων, των πνευματικών ηγετών του ακαδημαϊκού κόσμου, των ανθρώπων της υγιούς παραγωγής, της αγροτιάς, της τίμιας εργασίας.

Ο καθένας μπορεί να προσφέρει, έτσι ώστε αυτή η σθεναρή συλλογική οντότητα, με μια ηγεσία που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει, με αισιοδοξία και ελπίδα, με όραμα και με συγκεκριμένο και αξιόπιστο σχέδιο, να μπορέσει να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας μας. Μιας χώρας που οι πόροι της, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και οι αρετές του λαού της, μπορούν να την καταστήσουν πρότυπο στην οικονομία, στο πολιτισμό, στη Δημοκρατία, στην ιδεολογία, την παιδεία και στη πρόνοια. Μιας χώρας όπου ο καθένας μας θα μπορεί να ζήσει μια αυθεντική ζωή και να πραγματώσει τα όνειρά του με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Η μακροχρόνια αδράνεια στα μεγάλα ζητήματα εκσυγχρονισμού του τόπου και η αποσπασματική και ασθενής αντιμετώπισή τους από τις πολιτικές ηγεσίες, επιβάλλουν πλέον την λήψη ριζοσπαστικών μέτρων σε όλους τους τομείς. Απαιτείται επίσης δραστικός κοινωνικός μετασχηματισμός για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας που καθηλώνουν τη κοινωνίας μας και την παραγωγικότητα της.

Θέλουμε αποτελεσματική διακυβέρνηση, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τη δημοκρατική λειτουργία, με σεβασμό στην δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, σεβασμό στην κοινωνία και στα ατομικά δικαιώματα, με αρχές, διαφάνεια και με ουσιαστικό έλεγχο των εξουσιών ώστε να μπορεί να ελέγχεται η συνέπεια, η ακεραιότητα και η χρηστή διαχείριση των δημόσιων λειτουργών.

Θέλουμε μία ελεύθερη οικονομία, ανταγωνιστική στην Ευρώπη, με έμφαση στην ανάπτυξη, και στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, βασισμένη σε σωστό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, με δίκαιη αποτίμηση της εργασίας, με μέριμνα για την υποστήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Με ένα απλό,  σταθερό και δίκαια σταθμισμένο φορολογικό σύστημα, όχι αρπακτικό, φορομπηχτικό και αντιαναπτυξιακό.

Θέλουμε μία σύγχρονη παιδεία, αλληλένδετη με τον πολιτισμό, πρώτη στις προτεραιότητές μας, που να μας κάνει περήφανους ως γονείς και ως έλληνες για τα παιδιά μας και τις ικανότητες τους. Που θα παράγει ενσυνείδητους και υπεύθυνους πολίτες,  έτοιμους να διαπρέψουν στο χώρο του πνεύματος, των τεχνών, στον επιστημονικό και επαγγελματικό στίβο σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Θέλουμε μία χώρα που το περιβάλλον θα είναι κυρίαρχο στοιχείο στην ανάπτυξή της  και στην διαβίωση των πολιτών της.

Θέλουμε μία χώρα με μικρό λειτουργικό κράτος, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία  του πολίτη, με ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη που θα εργάζονται με διαφάνεια, ακεραιότητα και συναίσθηση της αποστολής τους.

Έχουμε τη γνώση, τις ικανότητες, τη θέληση και το σχέδιο να το πετύχουμε. Η πρότασή μας εκφράζεται σε έκταση στα παραρτήματα της διακήρυξης και είναι συγκεκριμένη και απλή, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητή και να δίνει στον καθένα τη δυνατότητα πρόσβασης.

Η ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ για ΕνότηταΑνάπτυξη, Πολιτισμό’’, και με πρόταγμα την κοινωνική ευημερία, ανακοινώνει σήμερα την ίδρυσή της.
Έφτασε πλέον η ώρα  να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να γκρεμίσουμε τον εκφυλισμό και τη διαφθορά και να χτίσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που να δίνει στα παιδιά μας ελπίδα για το μέλλον. Η ιδιότητα του ενεργού πολίτη είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα. Η νομιμοποίηση της πολιτικής εξουσίας και των πράξεων της προκύπτει από το σύνολο των πολιτών και όχι από κάποια κυρίαρχη μερίδα της πολιτικής κοινωνίας, και μας αφορά όλους. Η συμμετοχή όλων μας από όλο το κοινωνικό φάσμα, συντεταγμένα και αποφασιστικά, ποτέ στη πρόσφατη ιστορία μας δεν ήταν πιο κρίσιμη από τώρα. 
——————————————————————————————————-

Από τη Χρεοκοπία στην Ελλάδα που μας Αξίζει: Το Όραμα μας 

Βιώνουμε σήμερα την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, δηλαδή, την οικονομική υποβάθμιση, την πολιτική χρεοκοπία και την κοινωνική αποσάθρωση μέσα σε ένα απειλητικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον.
Η δυναμική των πολλαπλών συγκρούσεων μεταξύ των ισχυρών πόλων του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος (Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική), μεταξύ του χρηματικού κεφαλαίου και της πραγματικής οικονομίας, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, έχουν οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τοπίο ασάφειας και αβεβαιότητας, έντονου ανταγωνισμού, απειλών και υψηλότατου κινδύνου.
Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, η χώρα μας, διολισθαίνουσα συνεχώς χωρίς αντιστάσεις, βρίσκεται εντελώς ανίσχυρη ν’ αντιδράσει, αφημένη στα χέρια των δανειστών, με τα τεράστια χρέη, σε βαθιά ύφεση, με την υγιή επιχειρηματικότητα σε ασφυξία, τον παραγωγικό ιστό σε αποσύνθεση, το κράτος σε διάλυση και μια κοινωνία αγανακτισμένη, απελπισμένη, τρομοκρατημένη, κατακερματισμένη και σε σύγχυση.
Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, δηλαδή, τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα και οι υποστηρικτικοί τους μηχανισμοί που οδήγησαν τη χώρα εδώ, όχι μόνο δεν μπορούν να τη σώσουν αλλά συνεχίζουν να την σπρώχνουν στον κατήφορο προσπαθώντας να διατηρήσουν την εξουσία, τα ατομικά και τα κομματικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και της πατρίδας μας.
Στον αντίποδα αυτής της παθογένειας, η χώρα μας διαθέτει πολλά και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πλούσιους πόρους όπως τη γεωγραφική της θέση, τη γη, το κλίμα, τον ήλιο, τη θάλασσα, το γεωφυσικό και ο ορυκτό πλούτο, τις ικανότητες και τις αρετές του λαού, την ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό μας.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία και να χτίσουμε την πατρίδα που μας
αξίζει: αναπτυγμένη, ανταγωνιστική, ισχυρή, πρωτοπόρα και ανθρώπινη.
Μια πατρίδα πρότυπο για όλους όσους τώρα μας λοιδορούν και μας χλευάζουν.
Μπορούμε να γίνουμε οι πρωτοπόροι της νέας αναγέννησης σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η απληστία του χρηματικού κεφαλαίου, η αποθέωση της κατανάλωσης, η συνεχής συγκέντρωση του πλούτου και η καταστροφή του περιβάλλοντος.
Μπορούμε να αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας και στην ανθρωπότητα μια πατρίδα ξεχωριστή, αυθεντική, πρωτοπόρα στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στην ανθρωπιά, στο κάλλος, στα συναισθήματα και στο ήθος.
Μια πατρίδα με την ταυτότητα και τον ιστορικό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που αξίζουν σε εμάς και τις επόμενες γενιές.
Η ταυτότητα και η αποστολή μας
Η ανασυγκρότηση, η οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και οικολογική ανάπτυξη και η πρωτοπορία της χώρας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο απαιτεί τη ρήξη με το παρελθόν, δηλαδή απαιτεί ριζικές αλλαγές εκ βάθρων παντού, στις πολιτικές, στις στρατηγικές, στους θεσμούς, στο κράτος, στην κουλτούρα, απαιτεί νέους ανθρώπους, νέες μεθόδους, νέες συμπεριφορές και νέες πρακτικές που θα στηρίζονται σε διαχρονικές αξίες, στα θετικά του ελληνισμού και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Όλα αυτά, ασφαλώς, απαιτούν νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Σ’ αυτήν την ανάγκη ως ενεργοί πολίτες ανταποκρινόμαστε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός τέτοιου σχηματισμού και την υλοποίηση του οράματος μας για τη χώρα μας.
Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα «κόμμα» που να μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη δεινή κατάσταση της χώρας και ταυτόχρονα τις προκλήσεις του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου περιβάλλοντος. Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση της χώρας, μέσα από την ανατροπή του υφιστάμενου
πολιτικού συστήματος.
Έχουμε πλήρη συναίσθηση των τεράστιων δυσκολιών, των εμποδίων και των αντιξοοτήτων που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Ως πολίτες όμως, αισθανόμαστε την ευθύνη και έχουμε τη βούληση ν’ αγωνιστούμε για ένα καινοτόμο και ισχυρό πολιτικό σχηματισμό για το μέλλον της πατρίδας που να στηρίζεται σε συγκεκριμένα θεμελιώδη ποιοτικά στοιχεία.
Αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία και χαρακτηριστικά είναι:

Πρώτον. Πολίτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες αποδεδειγμένες από τη διαδρομής τους, όπως αυτές της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ταπεινότητας, της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της συνεργασίας, πολίτες με διοικητικές και ηγετικές ικανότητες και οπωσδήποτε με δημοκρατικές αντιλήψεις.
Πρόσωπα που έχουν ως φιλοδοξία και νόημα ζωής την κοινωνική συνεισφορά και όχι τη φήμη, ούτε την εξουσία, το πλουτισμό και την επαγγελματική καριέρα από την πολιτική. Δηλαδή, άνθρωποι που θα δώσουν αξία στην πολιτική μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, τις επιλογές, τις συμπεριφορές και την αποτελεσματικότητά τους ως άτομα και ως ομάδα. Ταυτόχρονα, στρατηγική επιλογή μας είναι να φέρουμε στην πολιτική τους νέους και ν’ αναδείξουμε μια νέα ηθική και ικανή γενιά πολιτικών απελευθερωμένων από τις κατεστημένες νοοτροπίες, ιδεοληψίες, στερεότυπα και παγιωμένες συμπεριφορές.
Η ποιότητα και η ακεραιότητα αυτού του θεμελιώδους και καθοριστικού στοιχείου για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα εξασφαλίζεται διαρκώς με αποτελεσματικές διαφανείς μεθόδους και διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχους.
Δεύτερον. Η αποστολή του Σχηματισμού είναι η ανασυγκρότηση της χώρας, η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η ευημερία του συνόλου της κοινωνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιδίωξη μας είναι να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικούς θεσμούς δημοκρατίας, ένα κράτος υπηρέτη της κοινωνίας και της ανάπτυξης, την χρηστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση με ανθρώπους που έχουν τη βούληση, το ήθος, τις αξίες και τις ικανότητες ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή δεν ανήκουν στο δικό μας Σχηματισμό. Αξιοποιώντας τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας που γεννήθηκε στα χώρα μας και συνθέτοντας τις υποδειγματικές πρακτικές των δημοκρατικά προηγμένων χωρών, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημοκρατία καινοτόμα και πρότυπο για τους άλλους λαούς, που επίσης είναι απογοητευμένοι από τα δικά τους συστήματα πολιτικής και διακυβέρνησης.

Τρίτον. Η οργάνωση και η λειτουργία του Σχηματισμού μας στηρίζεται στην ουσιαστική δημοκρατία και συμμετοχή αλλά και στις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους και πρακτικές της Ηγεσίας και του Μάνατζμεντ, της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, τις σύγχρονες τεχνολογίες και την ουσιαστική δημοκρατία και συμμετοχή.

Τέταρτον. Η επικοινωνία και οι σχέσεις του πολιτικού σχηματισμού με τους πολίτες, θα κτισθούν στις βάσεις ενός συγκεκριμένου υπόβαθρου αξιών, όπως η ακεραιότητα, αλήθεια, η ειλικρίνεια, (λέμε ότι εννοούμε και εννοούμε ότι λέμε), η ευθύτητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η συναίνεση, η εντιμότητα, και η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η συνέπεια, η δικαιοσύνη, η ισονομία, ο σεβασμός, η αποτελεσματικότητα και η λογοδοσία. Οι αντίθετες από αυτές τις αξίες όπως η δημαγωγία, το ψέμα, η ασυνέπεια, ο λαϊκισμός, το ρουσφέτι, ο εντυπωσιασμός, η παραπλάνηση και η ψηφοθηρία δεν τις απορρίπτουμε μόνο, αλλά όταν επιδεικνύονται στηλιτεύονται και τιμωρούνται. Η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αξιολόγησης, ελέγχου και λογοδοσίας για τις αποφάσεις, τις πράξεις, τις συμπεριφορές και τα αποτελέσματα του Σχηματισμού και των ηγετικών στελεχών θεωρείται κρίσιμη και θα εξασφαλισθεί με καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους.

Πέμπτον. Ο πολιτικός σχηματισμός μας είναι πλήρως ανεξάρτητος από κάθε είδους συμφέροντα και υπηρετεί μόνο το κοινό καλό κατά τον Αριστοτέλη, δηλαδή, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον για την ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της.
Έκτον. Η αξιοκρατία, η δημοκρατική λειτουργία, η αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση και η άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας από άτομα ή ηγετικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα αποτελούν επιλογές που αξιολογούνται και βελτιώνονται συνεχώς με αυστηρότητα. Πιστεύουμε σε στελέχη με την ουσιαστική έννοια του ηγέτη και όχι με αυτή του ηγεμόνα που χαρακτηρίζει τη πλειοψηφία των στελεχών του κατεστημένου
πολιτικού συστήματος.
Έβδομον. Η πρόταση μας προς την κοινωνία δεν αποτελεί ένα άθροισμα μέτρων, ευχών ή υποσχέσεων αλλά ένα συνολικό συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης εστιασμένο σε συγκεκριμένους βραχυπρόθεσμους και μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους και χρονικά προσδιορισμένο το οποίο θα υλοποιηθεί με αποτελεσματικό Μάνατζμεντ και Ηγεσία Αλλαγών.

Η χώρα μπορεί ν’ αλλάξει πορεία μόνο με «λογισμό και μ’ όνειρο».
————————————————————————————————————————-

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε Πολίτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες αποδεδειγμένες από τη διαδρομής μας, όπως αυτές της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ταπεινότητας, της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της συνεργασίας, πολίτες με ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία και εφαρμογή των διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και οπωσδήποτε με δημοκρατικές αντιλήψεις.
Πρόσωπα με πλήρη επίγνωση της έννοιας του ενεργού πολίτη και του λειτουργήματος, της σημασίας τηςκοινωνικής συνεισφοράς και τα οποία δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν φήμη, εξουσία, να πλουτίσουν και να κάνουν ‘’επαγγελματική πολιτική καριέρα’’. Δηλαδή, άνθρωποι που επιδιώκουν να δώσουν νέο νόημα στη πολιτική, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, τις επιλογές, τις συμπεριφορές και την αποτελεσματικότητά τους ως άτομα και ως ομάδα. Ταυτόχρονα, στρατηγική επιλογή μας είναι να φέρουμε στην πολιτική τους νέους και ν’ καλλιεργήσουμε το έδαφος για μια νέα ηθική και ικανή γενιά πολιτικών απελευθερωμένων από τις κατεστημένες νοοτροπίες, ιδεοληψίες, στερεότυπα και παθογενείς συμπεριφορές.
Πιστεύουμε ότι το DNAκάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποι του, πολύ δε περισσότερο ενός πολιτικού σχηματισμού.
Η ποιότητα και η ακεραιότητα αυτού του θεμελιώδους στοιχείου για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα εξασφαλίζεται διαρκώς με αποτελεσματικές διαφανείς μεθόδους και διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου.
  • Οι αξίες και το ιδεολογικό μας πλαίσιο σε σύνοψη
  • Η θεμελιώδης ιδεολογία μας στηρίζεται στο ουσιαστικό περιεχόμενο και την αποτελεσματική εφαρμογή των αξιών:
  • Ακεραιότητα (ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια, ευθύτητα διαφάνεια, υπευθυνότητα, ήθος)
  • Δικαιοσύνη (ίσες ευκαιρίες, δίκαιες ανταμοιβές για ίσες συνεισφορές, ισονομία, τήρηση των κανόνων και των νόμων, σεβασμός των δικαιωμάτων και των υποσχέσεων).
  • Αλληλεγγύη (γενναιοδωρία, συμπόνια, αλληλοϋποστήριξη, ανθρωπιά)
  • Ελευθερία (μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου)
  • Ενότητα, συνεργασία – συνέργεια (η ισχύς εν τη ενώσει)
  • Φρόνηση (τεχνοκρατικός, ηθικός και πολιτικός ορθολογισμός, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική και οικονομική αποτελεσματικότητα)
 Πιστεύουμε στον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο της κοινωνίας ως προς την οικονομία και  όχι αντίστροφα. Αυτό απαιτεί από τη μια ένα μοντέλο κατανάλωσης που να στηρίζεται στην ουσιαστική ικανοποίηση των πραγματικών ανθρώπινων (όχι των επίπλαστων) αναγκών, την «καλή ζωή» με τη φιλοσοφική έννοια, την αειφόρο ανάπτυξη και τη προστασία του πλανήτη. Ταυτόχρονα, απαιτεί ένα μοντέλο παραγωγής που θα στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, τη καινοτομία, την αποτελεσματική χρήση των πόρων, την αποτελεσματικότητα και σε επιχειρήσεις
——————————————————————————————–

ΑΓΓΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ – ΜΒΑ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ – ΜΒΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής,  της Πολυτεχνικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού  διπλώματος MBA, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάζεται από το 1991 στο χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου.
Από το 2000 εργάζεται στον  Όμιλο ΟΤΕ.  Υποδιευθυντής  στη Διεύθυνση  Ανάπτυξης & Συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΟΤΕ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1963. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδίκευση στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Κάτοχος ΜΒΑ από το Kingston University. Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρείες ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος ( Ashley & Holmes, S & B Notion ). Σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ως Εμπορικός Διευθυντής ( Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε. , Ίδρυμα Τύπου Α.Ε., ΙΜΑΚΟ MEDIA A.E., Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. , ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες Α.Ε., CITY PRESS Α.Ε., ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO A.E.), ως Γενικός Διευθυντής (SPORTIME A.E., S.A.M. A.E., ELXIS A.E.) και ως Σύμβουλος (MASTERDEAL.COM, ERA MEDIA). Επίσης, έχει εργαστεί στην εκπαίδευση ως διδάσκων στο Institute – Ν.Αυγερινοπούλου, στο BCA/ LONDON METROPOLITAN UNIVERSITY, MEDITERRANEAN COLLEGE / LONDON CENTER MANAGEMENT, ANTENNA ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ και στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο Εργαστήριο Έντυπης Διαφήμισης. Μεταξύ των άλλων έχει διδάξει σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια ( KARENTA, VIANEX). Έχει εκδώσει το βιβλίο “156 Σταγόνες Σοφίας για το Personal Development” και μια ποιητική συλλογή εκτός εμπορίου. Είναι εισηγητής σε συνέδρια γύρω από τα ΜΜΕ και την Επικοινωνία, αρθρογραφεί σε οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά . Ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και δραστήριος εθελοντής αιμοδότης. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
ΚΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΜΠ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ GEORGE WASHINGTON
Ο Δρ. Ηλίας Καραγιάννης είναι Καθηγητής Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης συνιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Επιχειρηματικής Οικονομικής (GEFRI) και Διευθυντής Έρευνας σε Επιστήμη, Τεχνολογία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα του Ερευνητικού Κέντρου Ευρωπαϊκής Ένωσης, (EURC) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (School of Business) του Πανεπιστημίου George Washington, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Δρ. Καραγιάννη επικεντρώνονται στις περιοχές των στρατηγικών συνεργασιών Έρευνας και Ανάπτυξης Κυβέρνησης – Πανεπιστημίου – Βιομηχανίας, των τεχνολογικών οδικών χαρτών, μεταφοράς και εμπορευματοποίησης τεχνολογίας, διεθνούς έρευνας και τεχνολογικής πολιτικής, τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.
Ο Δρ. Καραγιάννης έχει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ακαδημαϊκά αλλά και σε πρακτικών εφαρμογών περιοδικά, όπως: IEEE Transactions in Engineering Management, Research Policy, Journal of R&D Management, Journal of Engineering and Technology Management, International Journal of Technology Management, International Journal of Entrepreneurship and Innovation Management, International Journal of Technovation, Journal of Technology Transfer, Engineering Management Journal, Journal of Growth and Change, Review of Regional Studies, International Journal of Global Energy Issues, International Journal of Environment and Pollution, Le Progres Technique, and Focus on Change Management. Έχει επίσης εκδώσει δεκαπέντε βιβλία στις θεματικές περιοχές Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους CRC Press, Praeger/ Greenwood, Palgrave/ MacMillan and Edward Elgar εκδοτικούς οίκους, ενώ τώρα εργάζεται για την έκδοση μερικών ακόμη. Έχει επίσης δημοσιεύσει working papers για τη Διεθνή Τράπεζα και έχει ομιλήσει ως προσκεκλημένος ομιλητής της Διεθνούς Τράπεζας, του IADB, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών Πανεπιστημίων.
Ο Δρ. Καραγιάννης έχει τις ακόλουθες επαγγελματικές ενασχολήσεις: Είναι Editor-in-Chief των περιοδικών Springer Journal of the Knowledge Economy και IGI International Journal of Social Ecology and Sustainable Development και των σειρών βιβλίων Edward Elgar Book Series on Science, Technology, Innovation and Entrepreneurship και Springer Book Series on Innovation, Technology, and Knowledge Management. Επίσης είναι αναπληρωτής Editor του International Journal of Innovation and Regional Development και Επισκέπτης Καθηγητής ή Επισκέπτης Κύριος Ερευνητής των Jonkoeping School of Entrepreneurship στη Σουηδία, στην Grenoble École de Management στην Γαλλία, στο Κέντρο Έρευνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ελλάδα και στο NIFU-STEP στην Νορβηγία.
Έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών τεχνολογικών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αναπτυξιακής Τράπεζας Inter-American, της Εταιρείας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (IKED), του Ερευνητικού Προγράμματος Καινοτομίας Μικρών Επιχειρήσεων του Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας των ΗΠΑ του Εθνικού Ινστιτούτου των Standards and Technology Advanced Technology Program, της Εθνικής Συνεργασίας για Advanced Manufacturing (NACFAM), the USN CNO Office, Sandia National Laboratories‘ New Technological Ventures Initiative, the General Electric Corporate Training & Development Centre, Cowen & Co, First Albany International και άλλων.
ΚΙΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΡ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο κ. Ανδρέας Κιντής ήταν καθηγητής Οικονομικών και Πρύτανης για τρεις θητείες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων. Ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.). Στη διάρκεια της πρώτης πρυτανικής του θητείας (1989-1992) ήταν εκπρόσωπος των Ελλήνων Πρυτάνεων στον Σύνδεσμο (LIAISON) των Πρυτάνεων των χωρών-μελών της Ε.Ε. και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Επιτροπή Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ. Συνέχισε Μεταπτυχιακές Σπουδές για μια πενταετία περίπου σε Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής και της Αγγλίας. Είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων Μάστερ των Επιστημών (Μ.Sc.) και Διδακτορικού (Ph.D.). Υπήρξε υπότροφος του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, των Πανεπιστημίων Wiscounsin και Berkeley των ΗΠΑ, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.). Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και κριτής εργασιών για δημοσίευση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης υπήρξε και είναι μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων του Δημόσιου Τομέα, μεταξύ των οποίων και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει πλούσιο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Οικονομικής Πολιτικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Ακόμη, ο καθηγητής κ. Κιντής με μονογραφίες και άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη προβληματισμού πάνω σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.
ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1967.
Μετά τις σπουδές του στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε στο χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και των Analytics.
Είναι Διευθυντής Πληροφορικής στον μεγαλύτερο όμιλο εστίασης στην Ελλάδα που απασχολεί συνολικά πάνω από 7000 εργαζόμενους.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.
ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο.Π.Α.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 6 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ (2002), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ (2005). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Πρόσφατα εκδόθηκε το νέο του βιβλίο «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», το οποίο από την έκδοσή του βρίσκεται στις λίστες των Best Sellers. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεταξύ των οποίων τα: Organization Science, Journal of Business Ethics, Organization Studies, European Management Journal, Scandinavian Management Journal, Long Range Planning, Revue Francaise de Gestion, International Studies of Management and Organization, Technology Analysis and Strategic Management, International Journal of Human Resources Management, Leadership Quarterly, Employees Relations, Food Policy, Personnel Review, Journal of Applied Business Research, Journal of Managerial Psychology, Journal of Global Marketing,  κ.α. Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.
Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς όπως Ε.Ε, ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων οι: ΤΙΤΑΝ, Εurobank, Nestle, Coca Cola, Unilever, Diageo, Unilever, Vodafone, Cosmote, Barclays, Citibank, Bayer, Oracle, Rank Xerox, BAT, Schneider, SAP, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΑΤΕ, Εμπορική Τράπεζα, Εγνατία Τράπεζα, Μινέρβα, Carrefour, Pepsico, Marks & Spencer, Boehringer Ing., ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Αλουμύλ, Α.Β. Βασιλόπουλος, Apivita, Βιβεχρώμ, Bosch, Alico, Interamerican, Landis & Gyr, Famar, Roche, Praktiker, DDB, Wind, Χατζόπουλος, Όλυμπος, Ιασώ, Υγεία.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα,  με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΝΑΝΣΥ
ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, πρ. ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ανήκε στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημ. Υποθέσεων και Προσωπικού την περίοδο 2001-2007. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε M.A. από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα μαθήματα: Οικονομική των Επιχειρήσεων, Διοίκηση Προσωπικού, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Παραγωγής. Επίσης, έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Τμήματα του ΟΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και ως επισκέπτρια σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης. Έχει κάνει εισηγήσεις σε θέματα Management σε διάφορες επιχειρήσεις και Οργανισμούς.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, την οργανωσιακή συμπεριφορά και κουλτούρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέματα στη δημόσια διοίκηση, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, και γυναίκες στο μάνατζμεντ. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά από άρθρα σε διάφορα διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια. Στο ΟΠΑ είναι υπεύθυνη του Προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, καθώς και του Προγράμματος πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματός της, καθώς και συν-υπεύθυνη του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος του διεθνούς Προγράμματος CRANET για τη Συγκριτική Μελέτη της Διοίκησης Προσωπικού σε 25 χώρες που συντονίζει το Cranfield School of Management της Αγγλίας και συμμετέχει, επίσης, στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα GLOBE για τα χαρακτηρι­στικά της Ηγεσίας και της Οργανωτικής Κουλτούρας σε 61 χώρες που συντονίζει το Wharton Business School του Παν/μίου της Pennsylvania, ΗΠΑ, καθώς και σε διάφορες άλλες διεθνείς μελέτες. Από το 1996 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).


ΠΑΠΑΛΟΗ ΕΥΗ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΝΩ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ε.α.
Ο Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α. Π.Ν.
Έχει πολυετή θαλάσσια υπηρεσία στα Πολεμικά Πλοία και στο Αρχηγείο Στόλου. Διετέλεσε Διευθυντής και Διοικητής σε Διευθύνσεις, Διοικήσεις του ΓΕΝ και Κλάδους του ΓΕΕΘΑ καθώς και Αναπληρωτής Εθνικός Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ.
Είναι απόφοιτος της ΣΝΔ και της ΝΣΠ. Έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές  στους τομείς: Λήψη Αποφάσεων, Στρατηγική και Αμυντική σχεδίαση στο NWC,Rhode Island (USA), Διεθνή Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόγραμμα για διευθυντικά στελέχη στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, (executive program) «Harvard University (K S G)». Μιλάει, Αγγλικά και Γαλλικά.
Υπήρξε αθλητής του μπάσκετ (Λάρισας, Παναθηναϊκού, Μίλωνα, Σπόρτιγκ και  Αμαρουσίου).
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κορίτσια δίδυμα ηλικίας 16 ετών.

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1966 στο Duisburg της Γερμανίας.
Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) από το 2004. Έπειτα από την αλλαγή στα μέσα της θητείας στις αρχές του 2012, έγινε μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, και αναπληρωματικό μέλος των Επιτροπών Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) και Αλιείας (PECH). Ο Γ. Χατζημαρκάκης προεδρεύει της αντιπροσωπείας του ΕΚ για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Διετέλεσε Συντονιστής του ALDE στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού και, μεταξύ άλλων, Εισηγητής για την απαλλαγή της Επιτροπής 2009.

Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) από το 2004 έως το 2011, ο Γ. Χατζημαρκάκης έχει εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη οδηγιών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, κυρίως σε θέματα καινοτομίας (CIP) και  βιομηχανικών πολιτικών, ειδικά στη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως επίσης στην εκπαίδευση και στην έρευνα (ΕΙΤ). Άλλο ένα σημαντικό θέμα ήταν η Έκθεση για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στην αγορά ενέργειας (REMIT/ITRE).

Σε εθνικό επίπεδο, ήταν μέλος του Συμβουλίου του FDP μέχρι τον Μάιο 2011 και Γενικός Γραμματέας στην περιφέρειά του το Σάαρλαντ από το 2002 έως το 2010. Από το 2010 προεδρεύει του Φόρουμ του προγράμματος του κόμματος για τη Δημογραφία και την Ένταξη, συζητώντας φιλελεύθερες ιδέες σε αυτό τον τομέα σε σχέση με το νέο πρόγραμμα του κόμματος από το 2013 και μετά.

Ο Γ. Χατζημαρκάκης είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (WHIA) και Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW).
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης σπούδασε γεωργία και πολιτικές επιστήμες στη Βόννη και την Οξφόρδη.
Είναι παντρεμένος με την Heike Rüttgers και έχουν δύο κόρες, την Δανάη-Λόρε-Μαρί και την Μελίνα-Νικολέτα.
Μιλά γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

————————————-
Από το 2006, ο κ. Χατζημαρκάκης είναι μέλος του Φαρμακευτικού Φόρουμ, μιας ομάδας υψηλού επιπέδου σχεδιασμένη  να παρέχει μία πολιτική εντολή για θέματα σχετικά με τη δημόσια υγεία. Δημιούργησε τον Ευρωπαϊκό Κύκλο Επιστήμης Ζωής (ELSC), μια πλατφόρμα με σκοπό  να διεξάγονται συζητήσεις για θέματα  σχετικά στα πλαίσια των βιοεπιστημών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Διακρίσεις:
Βραβείο Επίτιμου Προέδρου της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης (2009)
Ευρωβουλευτής της χρονιάς στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας, απονέμει το Parliament Magazine (2008)
Ετήσιο βραβείο Ειρήνης και Διαπολιτισμικού Διαλόγου, απονέμει το COJEP (Conseil de la Jeunnesse Pluriculturelle, Στρασβούργο, 2007)

Συγγραφικό έργο:
Ευρωπαϊκός Πατριωτισμός, (Europäischer Patriotismus – Unsere Interessen zwischen USA und China, LIT-Verlag), κυκλοφόρησε στα Γερμανικά το 2007
Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, (Europäischer Grundvertrag 2002, Bouvier Verlag, Bonn), κυκλοφόρησε στα Γερμανικά το 1996
Το συγγραφικό έργο του Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη περιλαμβάνει πολιτικές πραγματείες καθώς και πολλά άρθρα σε διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες.


Πραγματικότητα είναι πλέον το νέο Κόμμα του γνωστού καθηγητή Οικονομικών και συγγραφέα των best seller βιβλίων 'Όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη" και "επί σκηνής δίχως πρόβα" Δημήτρη Μπουραντά. Με τίτλο "Κοινωνία Αξιών" ο νέος φορέας του κοινωνικού "κέντρου, στοχεύει να αποτελέσει ένα κόμμα στο χώρο της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας καλύπτοντας το κενό που υπάρχει λόγω της δραματικής πτώσης του ΠΑΣΟΚ. 

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από 1.000 και πλέον άτομα - κυρίως στελέχη της αγοράς, εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και άλλους - ο κ. Μπουραντάς παρουσίασε τις θέσεις της Κοινωνίας Αξιών καθώς και την ηγετική ομάδα του. 

Μεταξύ των ανθρώπων που τον στελεχώνουν είναι ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Ανδρέας Κιντής, ο τέως ναύαρχος Στέλιος Φενέκος, ο γνωστός διαφημιστής και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, ο εκδότης οικονομικών εντύπων Φίλιππος Μωράκης,το γνωστό στέλεχος τηλεπικοινωνιών Θάνος Δεληγιάννης, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του αναλύσεις φοροτεχνικός Γιώργος Κορομηλάς, ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπενάρδος, το γνωστό στέλεχος Νίκος Νημάς κ.ά. 

Η Κοινωνία Αξιών επέλεξε να μην συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές λόγω της πόλωσης που δεν θα επιτρέψει λογικές εκτιμήσεις ενώ στόχος είναι η κάθοδος στην επόμενη εθνική αναμέτρηση. Παράλληλα, το κόμμα χτίζει δίκτυο σε όλη την Ελλάδα ενώ στα σημαντικά γεγονότα είναι ότι ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης τοποθετήθηκε στην προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του φορέα η οποία θα πάει σε τακτικό συνέδριο εντός του καλοκαιριού. 

Δεν εχουν τα βασανα μας τελος;;Ωραιο κομμα της πλακας με τον χαζτημαρκακη μεσα που ελαμψε με την πολιτικη του ικανοτητα στο κομμα του στην Γερμανια και θελει να χωθει και αλλου μηπως στο μελλον μπορει να πιαση κατι σε μια χωρα χρεωκοπημενη .Τετοιες ιδιοφυιες χρειαζομαστε και ο καθενας που βαριεται που ζει γιατι δεν κουραζεται πραγματικα κανει κομμα και ολα αυτα για το καλο της Ελλαδας.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ | 29/05/2012 14:53
Έλα Χριστέ και Παναγιά! Τί πάθαμε μωρέ;
Loukritia | 29/05/2012 13:57
Αν και δεν έχω γνωρίσει προσωπικά τον κ. Μπουραντά, όπως και πολλούς άλλους που παρακολουθώ τα άρθρα τους στις εφημερίδες, το πλαίσιο των θέσεων που διάβασα ότι παρουσίασε στο Ζάππειο, το έγραφε πριν από πολλά χρόνια. Αν διαβάσει κανείς το απόκομμα της «ελευθεροτυπίας» του 1992, αλλά και επόμενα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, θα διαπιστώσει ότι η ίδρυση της κοινωνίας αξιών δεν ήταν αποτέλεσμα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά αναπόφευκτο γεγονός για οποιονδήποτε έχει στοιχειωδώς μέσα του το «όνειρο» και το «γούστο». Ελπίζω να μπορέσει να υψώσει «πολιτικό λόγο» στο περιβάλλον που βιώνουμε ώστε να επαναφέρει την «αισιοδοξία» στην κοινωνία. Επειδή ανήκω στους «υπομονετικούς» αλλά ταυτόχρονα και στους «επιφυλακτικούς», θα έδινα λίγο χρόνο ώστε το εγχείρημα να αποκτήσει την τελική του δομή, αφού σίγουρα θα υπάρξουν «αυλικοί» αλλά και «παράσιτα» τα οποία θα πρέπει, για να διατηρηθεί η «καινοτομία» και η «αγνότητα» του σχηματισμού, να αντιμετωπιστούν. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους τρεις πρώτους σχολιαστές ότι: «η μόνη χώρα που οι Έλληνες δεν συμπεριφέρονται ως Έλληνες είναι η Ελλάδα». Κύριοι, και εγώ μαζί σας αλλά μην ξεχνάμε ότι «κουλτούρα» είναι αυτό που πράττουμε όταν ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε. Συνεπώς μην μας ακολουθεί η «κακία».
Σωτήρης | 29/05/2012 10:40
Τι είναι αυτό που τους έχει κτυπήσει κατακέφαλα όλους και τρέχουν να σώσουν την Ελλάδα? Γιατί έχουμε τα περισσότερα κόμματα στον κόσμο?
Βαρελόφρων | 29/05/2012 09:28
Αν και όταν σταματήσει το ποτό μπορεί και να κάνει και κάτι καλό.....
1234 | 29/05/2012 08:52
Ο Χατζημαρκάκης; Μα στη Γερμανία ακυρώθηκε η υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές λόγω πλαγιαρισμού στη διπλωματική του εργασία. Γι αυτό ήρθε στη χώρα των "αξιών"; Ω, καιροί, ω αξίες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου